VW

Volkswagen - the car, the cult

Industrial design nerdery: the VW-Hella accessory pull switch 211959621A

211959621A diagram bitmap

It's sturdy, it's got a touch of german, 60s-70s industrial design. Yes, I'm talking about one particular VW part, the pull switch used in the '68-'79 kombi in a couple of varieties, this one is green and controls the rear window defogger.

Busspyssel vecka 19

Esso Tiger Team

I helgen var det del 2/4 av vår totala helgbelägring av Västerås. Min övningskörning har kommit igång ordentligt: ett par långturer inkl. kväll + 90-väg, rondeller, filbyten och sånt och en liten bonus-parkeringsmanöver för att fixa hämtmat!
Sue Ellen fick lite kärlek också:

VW Classics for Blender

VW Classics for Blender 3D

This is a library of 6 classic rear-engine Volkswagen cars:

  • Beetle
  • Split window T1 bus
  • Bay window T2 bus
  • Wedge T3 bus
  • Karmann-Ghia
  • The Thing

(detailed model descriptions are supplied in the .blend file) It is ready for use with Blender 3D (or any other software – convert it yourself!).

Nu börjar det!

Körkort

Härom veckan bokade jag in handledarkurs, som jag måste gå tillsammans med min handledare, dvs. Johanna. Med alla formulär och små kurser som behövs för körkortet så tyckte jag det var lämpligt med ett diagram. En instrumentbräda som visar min framfart på livets motorväg, avfart körkort. Alla lamporna ska tändas, sen bär det av!

Första veckan med bussen

biltjejen.jpg

En sammanfattning av veckan i juni 2009 som vi vigde åt vår stora blåa tysk.

Varför finns det inte gardiner…

forsta_gardinen.jpg

…i alla bilar? Det ger ju en omedelbar och ofrånkomlig känsla av gillestuga. En bit av heminrednings-världen letar sig ut i bilen, och resultatet blir mycket snyggare än när man har rattar och säten hemma i vardagsrummet.

Gör det själv: madrasser till campingbuss

Nu är äntligen den första av tre madrasser på väg att bli klar. Och vi har gardinstyg också. Här kommer ett par erfarenheter med madrasserandet, som kan användas som tips:

  • Det är lite klurigt att skära till skumplast själv; klippa med sax är en dålig idé. Vi fixade det ganska tajt med en mineralullskniv

Bussverksta'n checkar in

sittkudde.jpg

Sommartider hey-ho, dags att blogga lite igen. Vi har redan ägnat två helger åt att köpa lite av varje för bussen; stereo, skumgummi & tyg till madrasser, schampo, med mera. Vi har hunnit tvätta den och ge fönsterlisterna lite kärlek - men inte kört något sen april och den lever fortfarande i motor-limbo utan ett riktig namn – dags att bestämma sig nu!

Det finns en handfull "småfix":

Resumé

buss_sida.jpg

Så här gick det till när vi köpte vår folkabuss, efter att ha lurkat på Blocket i knappt ett halvår. Jag har redigerat ihop händelseförloppet till en film, som kommer upp snart (eller senare men med sommarens händelser också), här är berättelsen i ord.

På marknad i Norrtälje

Bilen på bilden heter egentligen någonting annat

Den 27 augusti 2008 hade vi sett fram emot en längre tid, då anordnades nämligen en VW-marknad av lokala maktahavare på området: Norrtälje folkvagnsförening. Vi hade så klart i tankarna att köpa en buss eller två , men det var också kul med ett sånt event inom greppet av Stockholms lokaltrafik.

Syndicate content